Népszerű termékek

Xilit

A xilóz nevű aldopentózból származtatható cukoralkohol, amit édesítőszernek használnak. Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben, sőt maga az emberi test is termeli.

Eritritol

Az eritritol természetes cukoralkohol. Kis mennyiségben megtalálható gombákban, körtében, dinnyében, szőlőben, és erjesztéssel készült ételekben: borban, szójaszószban, sajtban.

Stevia

A Stevia (sztívia) egy természetes édesítőszer, a növényt évszázadok óta ismerik és használják dél-amerikai őslakosok ételek édesítésre, gyógyításra, a köztudatban azonban csak néhány évtizede van jelen.

Szukralóz

A szukralóz (E955) mesterséges édesítőszer. Édesítőereje 600-szorosa a szacharózénak. Az élelmiszeripar gyakran csökkentett energiatartalmú, illetve cukormentes üdítők, alkoholos italok, desszertek, lekvárok, konzervek, táplálékkiegészítők gyártására használják.

C-Vitamin

A C-vitamin, más néven aszkorbinsav vízben jól oldódó, erősen antioxidáns hatású vegyület. Az élő szervezetben nélkülözhetetlen az oxidációs-redukciós folyamatokban.

U-Vitamin

U-vitamin (metil-metionin) valójában nem vitamin, hanem egy aminosavszármazék, a metionin aktivált formája. Vízoldékony vegyület. A neve az angol fekély szó (ulcer) első betűjét jelöli, utalva fekélyellenes hatására.

Citromsav

A citromsav szabad állapotban vagy kálium-, illetőleg kalciumsó alakjában számos savanyú gyümölcsben előfordul, többnyire kevés borkősav és almasav társaságában.

Hidrolizált marha / sertés collagén

Egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő.